[Haarlem] TEDxHaarlem productie verslag: ‘’The power of small’’

Na een succesvolle TEDxHaarlem in 2012 vond 23 mei 2013 de tweede editie van TEDxHaarlem plaats in het prachtige Teylers Museum. Sprekers kregen maximaal 18 minuten de tijd om hun creatieve, originele en innovatieve ideeën van uiteenlopende gebieden te delen. Het thema van dit jaar was: ‘The power of small’. GNR8 werd gevraagd om de livestream te verzorgen, zodat niet alleen de hondertwintig mensen met een ticket het event konden volgen, maar iedereen. Een eervolle taak en een mooie uitdaging voor ons team!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Tijdens de voorbereidingen liepen we tegen veel dingen aan. De techniek wilde niet meewerken, de Tricaster die jaren lang deel uitmaakte van het GNR8 team was nu toch echt overleden. Tijd om te rouwen hadden we niet, we moesten door, oplossingen zoeken en met dank aan Harlem Legacy hebben we die gevonden. Misschien een omslachtige manier van livestreamen, maar het werkt!

 

De dag voor TEDx hebben we al onze apparatuur opgebouwd. De regie voor de livestream was gevestigd in de prachtige oude bibliotheek van het museum, waar bij binnenkomst de geur van ‘oud’ je tegemoet komt. De locatie sluit naadloos aan op het thema van dit jaar: de ruimtes zijn klein, maar de power straalt er vanaf. Als alles opgebouwd is gaan we naar huis, morgen is de dag.

De grote dag

Op de grote dag is iedereen druk in de weer om alles klaar te zetten. De gezonde spanning is te voelen bij iedereen. Bij producties als deze zal je altijd zien dat er op het laatste moment toch nog allerlei dingen veranderen, volgorde van sprekers, waar komen de bloggers te zitten, hoe komt het koor aangelopen en waar gaan ze staan.

Snel kunnen inspelen op veranderingen is een must.

Tijdens de korte repetities van de sprekers hebben we alvast geoefend met het filmen en streamen. Om 17:00 uur hoorden we de bezoekers binnen stromen. Iedereen klaar, deuren open en gaan met die banaan! Helaas hadden we wat problemen met de stream in het begin, maar dit was al gauw weer opgelost. Tijdens de pauzes was de adrenaline sterk aanwezig en iedereen zette zijn beste beentje voor. Een paar uur flink doorknallen en dan zit het er opeens op.

Het was een stressvolle, maar ontzettend leerzame ervaring voor GNR8 en we zijn trots en tevreden met het eindresultaat! We zijn nog in volle gang met de montage van alle sprekers en deze zullen binnenkort op youtube te bekijken zijn.