Welkom op onze blogpagina! Op deze pagina kun je verschillende blogs vinden geschreven door GNR8 over nieuwe ontwikkelingen in de markt en project updates. Voor meer over achter de schermen tref je vooral op Facebook & Twitter.


 

[@INHonthespot] Team van studenten verslaat Internationaal straattheater festival in Spanje via Twitter.

"Je moet vooral niet bang zijn voor het netwerken", Aldus Dinah Overbeek. Dinah en een tiental andere MEM studenten waren van donderdag tot zondag volop actief in Spanje om verslag te doen van het bijzondere straattheaterfestival Fira Tàrrega. In deze kleine week trokken meer dan 1500 professionals en 100 000 bezoekers naar het kleine plaatsje Tàrrega om te kijken welke straattheateracts te boeken zijn het komende jaar. 

Een rijke ervaring

Dankzij het stevige netwerk van Joost ter Waarbeek, Inholland Docent Live Entertainment en bestuurslid IFEA (International Festival & Events Association) werken al 4 jaar lang studenten mee aan de organisatie van dit festival. Een bijzondere samenwerking; de studenten die meegaan ontvangen een passe-partout voor het gehele conferentiegedeelte, een masterclass van Mike Ribalta - Hoofd van het professionele programma en een flinke dosis anekdotes en verhalen uit de jarenlange ervaring van Joost. 

Twitterverslag

De acts op het festival treden op in het Spaans, Catalaans en Engels. Het team van studenten is gevraagd om in het Engels verslag te doen van het officiële programma. De geplaatste tweets op het twitteraccount @INHonthespot worden direct overgenomen door het officiële account van het festival. Volgers krijgen zo een beeld van de unieke sfeer, het professioneel programma en de voorstellingen. Eerder werd op deze wijze verslag gedaan van Oeral.

 

 

GNR8 Cameraploeg in actie

Straattheater in actie

Ook dit is straattheater!

GNR8

Het leerbedrijf GNR8 is dit jaar aangesloten om te ondersteunen in het gebruik van Twitter en om deze bijzondere samenwerking in beeld vast te leggen. Dagelijks is er een kort videoverslag gemaakt Na afloop komt er een reportage over deze samenwerking. Bekijk hieronder de videoverslagen:

Twitter reportage Fira Tàrrega

Dag 1 - Reis en uitleg werkzaamheden

Dag 2 - Eerste indrukken van het team

Dag 3 - Samenwerkende professionals

Ochtend sessie met promoter Paco Bailek over de business kant van straattheater (45 minuten)