Welkom op onze blogpagina! Op deze pagina kun je verschillende blogs vinden geschreven door GNR8 over nieuwe ontwikkelingen in de markt en project updates. Voor meer over achter de schermen tref je vooral op Facebook & Twitter.


 

[Rotterdam] Een zeer geslaagd Kenniscafe Storytelling

Met veel plezier kijken we terug op een zeer geslaagd kenniscafé over storytelling deze werd gegeven door René Boonstra, en werd gehouden met een groep die bestond uit ongeveer 15 professionals van Inholland te Rotterdam op 11 Mei 2012. GNR8 Rotterdam was samen met haar  team aanwezig om te filmen, fotograferen en de brainstormsessies te leiden.  

Het kenniscafé begon met een plenaire sessie met een inleiding door René Boonstra over transmedia storytelling. Deze presentatie leverde al direct veel reactie op. Vooral met betrekking tot emotie en authenticiteit waren de meningen flink verdeeld. Onderling waren de deelnemers ook heftig aan het discussiëren over het fenomeen storytelling.

Daarna werden de deelnemers in groepjes opgedeeld en gingen aan de slag met een case om een campagne te verzinnen om TUI in de markt van jongerenreizen middels storytelling op de kaart te zetten. Er waren 2 groepen met dezelfde case die op totaal verschillende oplossingen kwamen. Een persoon van elke groep stelde hun oplossing voor aan de groep en René Boonstra gaf hier net als alle anderen feedback op. Hier kwamen leuke creatieve oplossingen uit.

De deelnemers willen graag meedoen aan een vervolgsessie met een echte case. Er was ook al gelijk vanuit de groep een voorstel gedaan voor een echt bedrijf te betrekken die ze kunnen gebruiken als case. Aan het einde van het kenniscafé was er aansluitend nog een borrel waar de discussie onderling verder ging onder het genot van een drankje.

Hieronder kunt u een impressie van het Kenniscafé Storytelling terugzien dat gemaakt is door GNR8 Rotterdam:

De presentatie van René Boonstra kunt u terugvinden op http://www.slideshare.net/Creatiekracht/storytelling-11-mei

Het kenniscafé was een groot succes. De deelnemers vonden het een leerzame en inspirerende middag dat voor herhaling vatbaar was.

Sawitrie Biharie