Welkom op onze blogpagina! Op deze pagina kun je verschillende blogs vinden geschreven door GNR8 over nieuwe ontwikkelingen in de markt en project updates. Voor meer over achter de schermen tref je vooral op Facebook & Twitter.


 

[HAARLEM] GNR8 LIVE - VIERDE AFLEVERING: SANDER VAN WEERT

Gisteren was alweer de vierde GNR8 live show met als gast Sander van Weert, ZZP’er en tevens oprichter van Avalanche film en Harlem Legacy. Sander is afgestudeerd aan de MEM (Media en Entertainment Management) in Haarlem en is nadat hij het werkveld had verkend bij zijn voormalig werkgever, voor zichzelf begonnen. Dit is allemaal zo’n vijf en half jaar geleden tot stand gekomen.

Intro

Vrijwel iedere ondernemer klinkt het bekend in de oren. Voor jezelf beginnen en een keer goed op je bek gaan. Zo ook bij Sander. Ooit had hij de wens om met vrienden een eigen onderneming te starten. Maar was dit wel slim? De tijd heeft hem geleerd dat hij niet met vrienden in zee moet gaan. Het heeft hem in ieder geval opstartproblemen opgeleverd. Na wat up’s en down’s gehad te hebben, heeft hij het toch voor elkaar gekregen een stabiele en succesvolle business op te zetten. Hij draait momenteel als eenmanszaak met verschillende freelancers om hem heen. Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat Sander een ondernemers is die ‘het’ snapt.

Eigen onderneming

Avalanche film is een productiebedrijf dat al verschillende grote opdrachten heeft uitgevoerd waarin zij de regie, montage of camerawerk hebben verricht. Voorbeelden hiervan zijn: RTL4 4ME, SBS6 Wedden dat ik het kan, BNN 24/7 en SBS6 100%TV. Avalanche film zit gevestigd in het Legacy gebouw te Haarlem. Een werkplek dat hijzelf vier jaar geleden heeft opgericht omdat hij vond dat er veel talent vanuit Haarlem vertrok naar de grotere steden. Omdat hij dat vertrekkende creatieve talent graag bij elkaar wilde brengen, ging hij met de gemeente Haarlem om de tafel zetten. Hij kreeg het voor elkaar om een pand te regelen en de Harlem Legacy werd geboren.  

Binnen de Harlem Legacy gaat het er uitermate relaxed aan toe. Hij zegt dan ook dat er niet echt te spreken is van een bedrijfscultuur. De deuren zijn open en iedereen kan bij elkaar terecht. De gezamenlijke lunchen zijn ook heel leuk. Buiten dat iedereen over een breed netwerk bezit, gunnen ze elkaar ook opdrachten. Als Sander denkt dat een bepaalde opdracht niet voor hem weg is gelegd, dan speelt hij die door naar iemand uit zijn kennissenkring. Dat noemen we nog is een top ondernemer. Niet alleen aan zichzelf denken, maar ook aan zijn mede zelfstandigen! Eigenlijk is het ook niet gek dat hij dit doet, we hebben immers in alle andere afleveringen al gehoord dat het netwerk een van de belangrijkste dingen is bij het ondernemen

Toekomst

Sander zegt zelf dat hij met zijn bedrijf niet heel groot hoeft te worden. Hij wil namelijk ruimte blijven houden voor de leuke dingen in het leven. Het leven bestaat immers niet alleen uit werken. Wat hem ook erg leuk lijkt is om in de toekomst meer non-profit te gaan doen. In het verleden is hij al naar Ghana geweest voor eenmooi filmproject. Dit was geheel vrijwillig. Of zat er misschien een gedachte achter? Hij vertelde dat het hem daarna erg veel heeft opgeleverd. Grote bedrijven kregen hem in het vizier en zagen wat hij deed. Misschien was dit wel een PR stunt! Wat denken jullie?


Tip van de week: Blijf gefocused, zorg dat je je zaken goed op een rijtje hebt en lever altijd kwaliteit af. Je bent zo goed als je laatste product, dat is uiteindelijk waar het echt om draait.

Wil je de eerdere blogs van GNR8 Live ook lezen zie dan hieronder.

Uitzending 1: phyllisofie                                               

Uitzending 2: The Villa                     

Uitzending 3: One Men Job          

Klik op de link om de blogs te bekijken!

Onze voorgaanse uitzendingen zijn te zien op:

GNR8.nl/live