[Den Haag] How to make money?!

Na weken van voorbereidingen was het gisteren (12 april 2012) zo ver, de Haagse Communicatie Dag 2012. Een congres voor communicatie en marketing professionals uit het zakenleven en overheid. Gedurende het congres werden diverse powersessies en presentaties gegeven door kopstukken uit de twee vakgebieden. GNR8 was met een groot deel van het team aanwezig om het evenement live te streamen voor de geïnteresseerden die niet aanwezig konden zijn.

De voorbereiding begon al enkele weken van te voren met het werven van studenten die interesse hadden in het evenement en aanwezig konden zijn. Na een kleinschalige e-marketing campagne waren we binnen enkele dagen door de eerste lading vrijkaarten heen en naarmate het evenement dichterbij kwam bleven de inschrijvingen binnenkomen.

De dag begon al vroeg voor het team zodat de techniek ruim voor de start van het congres in orde was. Om 14:00 uur begon het congres met een presentatie van keynotespeaker Jan Driessen (directeur communicatie Aegon). Daarna begonnen de powersessies opgedeeld in 4 thema’s:

  1. Making Money by Managing the crowd: over de inzet van social media met Michel Willems en Bob Postma (Pepsico) en Joop Veen (ministerie van Defensie)
  2. Making Money by New Markets: over duurzaamheid en productontwikkeling met Jim Bowes (GreenGraffity) en Mark Aink (Native)
  3. Making Money by Change: over de rol van full service bureaus en competenties van de communicatie professional met Wim Ubachs en Bart Kooijman (Only Human)
  4. Making Money by Joined Forces: over samenwerking tussen bedrijven of overheid en bedrijfsleven met Hans Buurman (gemeentemuseum Den Haag) en Rob Oudkerk (Haagse Hogeschool)

Gedurende de dag hebben de diverse sprekers hun optimistische visies gedeeld met alle aanwezigen. Aansluitend aan het congres was er nog de mogelijkheid om te netwerken tijdens de borrel.

Geïnteresseerd in de verhalen van de sprekers, maar was u niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn? Binnenkort publiceren wij een compilatie van het congres met alle hoogte punten.

Backstage bij GNR8

Voorafgaand aan het evenement boden wij de aanwezige studenten de mogelijkheid om een kijkje te nemen achter de schermen bij GNR8. Na een korte rondleiding mochten ze plaatsnemen op de rode bank voor een kort interview waarin onder andere gevraagd werd wat ze van het congres verwachtten. Ook de presentatrice van het congres Celine Huijsmans en keynotespeaker Jan Driessen mochten wij uitnodigen op onze set voor een kort interview over hun ervaringen en advies. Deze korte interviews worden uiteindelijk verwerkt in de compilatiefilm die wij later zullen publiceren.

Hierbij willen wij de organisatie van het evenement bedanken voor de leuke samenwerking en Studio A voor de locatie van onze set. Wij vonden het congres een groot succes en kijken uit naar volgend jaar.