[Den Haag] de kapitein van het schip

Het is altijd leuk om te horen van je oud-stagiaires dat zij het naar hun zin hebben gehad tijdens hun periode bij je bedrijf. Nog leuker is het wanneer hij of zij de ervaringen vertelt op een nationale website waar stage vacatures geplaatst worden. Onlangs werd onze oud office manager van Den Haag geïnterviewd.

Als kapitein van een schip stond Marlowe Antonius (24 jaar) afgelopen maanden aan het roer van GNR8 Den haag. Hij werkte hier samen met studenten van verschillende disciplines, voerde hij opdrachten uit voor bedrijven die voornamelijk actief zijn in de creatieve industrie. Dat hij de geschikte persoon was voor de functie van office manager ligt volgens hem aan het feit dat “hij goed om kan gaan met stress en prima kan presteren onder hoge druk”.

Hij heeft toffe momenten mee gemaakt maar ook momenten waar hij zichzelf heeft moeten bewijzen. Dat je stevig in je schoenen moet staan als office manager ervoer hij tijdens een gesprek met een opdrachtgever. Iedereen ging er van uit dat hij het gesprek zou leiden maar hij had door alle drukte nog niets voorbereid. Zoals een office manager beaamt wist hij goed om te gaan met de situatie en kwam door middel van improvisatie tot goede ideeën en wist de sessie goed af te sluiten.

Als je hem vraagt hoe hij terug kijkt op zijn stage periode antwoord hij ‘ Het is net een achtbaan; je hebt een aanloopje nodig om projecten op te zetten, maar ineens slaat het om en ga je als een speer’’. Het bedrijf wordt gerund door studenten maar als men er soms niet uitkwam kon de expertise van docenten ingeschakeld worden. Als tips geeft hij mee aan studenten die nog stage moeten lopen ‘’Stel je altijd actief op, stap uit je comfort zone en als je echt een goede indruk wil achterlaten: probeer niet te voldoen aan de verwachtingen van je stagebegeleider, maar ga de verwachtingen voorbij.’’

Wil je het complete interview met hem lezen op stagemotor klik dan hier