Welkom op onze blogpagina! Op deze pagina kun je verschillende blogs vinden geschreven door GNR8 over nieuwe ontwikkelingen in de markt en project updates. Voor meer over achter de schermen tref je vooral op Facebook & Twitter.


 

[Amsterdam] Wegener Mediaventions een succes

Team GNR8 Diemen is benaderd door Thijs Out, Marketing manager van Wegener Mediaventions. Wij zijn als team naar het bedrijf geweest voor een briefing over de opdracht.

Vraagstuk

Hij vroeg ons of wij een merknaam konden bedenken voor een nieuw online concept, dat ze in de markt willen zetten. Wij vonden de opdracht uitdagend omdat het precies in ons straatje viel. Het vraagstuk was communicatie gerelateerd dus hebben wij een team samengesteld bestaande uit communicatie en marketing studenten. Na de briefing waren beide partijen enthousiast over een goed verloop.

Proces

Tijdens onze eerste meeting kregen wij een briefing van Thijs out met meer informatie omtrent het nieuwe concept. Hieruit hebben wij twee brainstormsessies kunnen inplannen om gezamenlijk tot creatieve merknamen te komen. Aangezien de eerste brainstorm nogal moeizaam verliep hebben wij er voor gekozen om nog een keer contact op te nemen met Thijs Out voor extra informatie. Toen we een paar dagen later aan de tweede brainstormsessie waren begonnen kon je duidelijk zien dat er  vooruitgang werd geboekt.

We hebben in de brainstormsessie gekeken naar de waarden die het bedrijf nastreeft en de informatie over het concept dat ze willen uitbrengen (Helaas hebben wij zwijgplicht betreffende de hevige concurrentie in deze markt). Uit die waarden kwamen verschillende associaties naar boven. Deze associaties hebben wij gekoppeld met elkaar en gekeken of de naam beschrijvend genoeg was om te gebruiken. Hieruit is een longlist ontstaan. Vanuit deze longlist hebben wij een shortlist kunnen creëren door de domeinnamen te controleren op beschikbaarheid. In de laatste fase hebben wij een top vijf kunnen realiseren die zijn voort gekomen uit de longlist. Bij iedere naam hebben wij een toelichting gegeven hoe de namen tot stand zijn gekomen.

Vervolg afspraak

We hadden het hele proces in een document geplaatst en zijn zo weer op gesprek geweest bij Thijs Out. Hij was erg enthousiast over het werk dat we hadden verricht. Deze week hebben wij weer een afspraak om het gehele proces te evalueren. We hebben deze week een evaluatie gesprek met hem en zullen dan kijken of er een vervolg opdracht uit voort vloeit!

Word vervolgd!