Welkom op onze blogpagina! Op deze pagina kun je verschillende blogs vinden geschreven door GNR8 over nieuwe ontwikkelingen in de markt en project updates. Voor meer over achter de schermen tref je vooral op Facebook & Twitter.


 

[HAARLEM-WORKSHOP] Live Preflight in Adobe InDesign en Quark XPress

TRASH IN = TRASH OUT 

Check jij de technische correctheid van je opmaak? Of laat je het aan de drukker over? Of wil je tijdens het werken al feedback over resoluties, afloop, maten etc.? Dan was deze workshop perfect voor jou, bij deze workshop kon je je vragen en problemen kwijt en dat bespaarde je een hoop gekrab op je hoofd. Live preflight maakt het werken een stuk efficiënter! 

Deze Netwerk023 workshop, verzorgd door Klaas Meelker op 7 september, was vooral bedoeld voor grafisch vormgevers en DTP'ers. Eerst werden de vragen en problemen met de drukker besproken. Daarna kregen we een korte presentatie, waar de drukker mee te maken heeft met het aangeleverde, zoals: roteren, downsamplen, RGB vs. CMYK, kleuromzetting, afloop, creep.

Vervolgens werden er zoveel vragen gesteld dat er pas na anderhalf uur daadwerkelijk kon worden begonnen aan de configuratie van live preflight. Voor deze workshop had ik een laptop meegenomen, eigenlijk was het niet nodig. Behalve als je de aangeraden configuratie ook gelijk wilde instellen.

Live preflight bleek een handige methode om fouten in je InDesign document op te sporen. Klaas Meelker sprak duidelijk en heeft geweldige workshop gegeven. Ook de input van de andere deelnemers was erg informatief. Hopelijk wordt er nog een vervolg workshop gegeven, waarbij er meer in InDesign en Quark XPress gewerkt wordt.