Welkom op onze blogpagina! Op deze pagina kun je verschillende blogs vinden geschreven door GNR8 over nieuwe ontwikkelingen in de markt en project updates. Voor meer over achter de schermen tref je vooral op Facebook & Twitter.


 

[Haarlem] Interact - The day after! Bedankt!

Offline kennis delen een blijvertje, in deze online wereld!

Interact, de kennisdelingsbijeenkomst van GNR8 in de regio Haarlem, vond 27 april j.l. plaats in de creatieve broedplaats aan de Gonnetstraat 26. De organisatie lag in handen van GNR8 Haarlem, thema’s varieerden van Slimme inzet van social media, tot het produceren van Liveshows en hoe te ontwikkelen voor de iPhone en iPad!

De grote opkomst van ongeveer 70 man, met een mooie variatie van studenten, docenten en onders betekende een goed begin van deze innoverende dag. Voor het officiele programma van start ging werden er hier en daar al visitekaartjes uitgewisseld.
Maarten Terpstra, coordinator van GNR8, leidde de dag in met een spetterende openingspresentatie waarin hij twee trends uiteenzette, “slim gebruik van Game Theory en de gevolgen van “social (media)” voor studenten en bedrijven. Vervolgens werd iedereen voorgesteld aan de sessieleiders van de verschillende workshops. Zodra iedereen wist welke workshop waar plaats zou vinden, ging het programma officieel van start.

De grote groep studenten bleven allen beneden voor de workshop van afstudeerderTony Clifford over Motion Graphic design. Een zeer inpirerende sessie waarin hij zijn verhaal deed over zijn ontstaan en kregen de gasten een live voorproefje van zijn kunsten.
Op de verdieping van GNR8 vonden nog een viertal andere workshops plaats, waaronder de sessie over online aanwezigheid aan de hand van social media, gegeven door oud studentTom Strunk en huidige student Tom Stemerding. ‘Ik sta er versteld van hoe je social media professioneel in kan zetten, echt een leerzame workshop!’ aldus een van de deelnemers.

In een van de werk ruimtesvond een verhelderende workshop over app ontwikkeling plaats. Dennis van der Ploeg en oud-student Mitchel van Eijgen gaven de gasten een overzicht van de elementen waaraan gedacht moet worden voor en tijdens de ontwikkeling van apps.
Tot slot was er nog een interactieve workshop over de productie van een liveshow. Jan Luc Zandjans nam de leiding en werd technisch ondersteund door Chris van Westerloo. Wat zijn de belangrijkste punten om een liveshow te kunnen draaien en hoe voer je deze uit. De drie peilers voor een liveshow zijn: Redactie, Productie en Communicatie

In de hotspot hingen een aantal posters met: ‘Wat bied ik aan’ en ‘Waar ben ik naar op zoek’, deze werden tijdens de pauze zorgvuldig bekeken en verschillende connecties zijn gelegd. De posters met het vraag en aanbod blijven hangen, zo blijft het netwerken doorgaan, ook na afloop van het event!

Tijdens de afsluiting om 17.00uur, kwamen alle workshops nog even aan bod en werd de kern van het verhaal nog even herhaald door de desbetreffende presentatoren. Met een select groepje hebben we deze leerzame en effectieve dag afgesloten met een gezellige borrel. Al met al was Interact dus een groot succes!‘Het was een groot succes, dit gaat we zeker met de nieuwe groep voortzetten in oktober of november!’ Aldus GNR8 Coordinator Maarten Terptra.

Wil je deze bijeenkomsten niet meer missen en op de hoogte blijven van GNR8? Wekelijks stuurt GNR8 een nieuwsbrief met de laatste berichten van de blog. Meld je nu aan op www.gnr8.nl/nieuwsbrief of word vriend van GNR8 op Facebook.

 

Openings presentatie en foto's

 

 

 

 

Essentie van de verschillende sessies zoals na afloop samengevat door de sessieleiders:

  • Motion design:  blijf je zelf ontwikkelen, probeer tutorials te doorgronden
  • iOS ontwikkeling  weet voor wie je ontwikkeld, gebruik de tools aangeboden in Xcode
  • Live show - drie belangrijke onderdelen: redactie, productie, communicatie!
  • Social media - bouw aan relaties, wees echt, experimenteer 

Twitter contact opvolgen?

Gebruik de hashtag #gnr8 om na te praten! dan kunnen wij ook deelnemen aan het gesprek.

 

Meer evenementen bijwonen?

13 juli - Workshop netwerk023 (scoop: waarschijnlijk weer de Twitter en Facebook workshop, en die zat vorige keer zo vol! en vol = vol)

 

Laatste opmerkingen

  •  Ben je ondernemer in de creatieve industrie in Haarlem en zou je gebruik willen maken van de ruimte waar we gisteren in zaten? Dat kan!! lees er hier meer over
  •  Ben je ondernemer, heb je zakelijk al eens iets aan Netwerk023.nl gehad? Dan willen we graag een video portret van je maken!