[Haarlem] Tweede Scherm voor Glazen Studenten Bus

Vanaf vandaag gaan diverse studenten aan de slag met 'De Glazen Studenten Bus', een spin-off van het Glazen Huis van 3FM's Serious Request. Deze bus zal langs diverse locaties van Inholland rijden. Er wordt 72 uur lang live radio gemaakt en activiteiten georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel. 

Een GNR8-team zal gedurende de radiouitzending liveshows verzorgen. De livestream is te bekijken op de interactieve website van GNR8 Live, het Tweede Scherm. Hiermee is het mogelijk om te reageren op de liveshow en vragen te stellen aan de gasten. Ook is er een overzicht van de foto's die GNR8 op Twitter plaatst.

Het tweede scherm is speciaal aangepast voor dit evenement. GNR8 gebruikt altijd Ustream voor het uitzenden van liveshows, maar deze keer wordt er gestreamd via Surfnet en een Silverlight player. Uiteraard is het logo van 'De Glazen Studenten Bus' op de website geplaatst. Verder worden alle tweets getoond met #GSB2011 en wordt deze hashtag automatisch toegevoegd bij het schrijven van een reactie. 

Na een evenement van Mediacafe MiXM is dit de tweede keer dat het tweede scherm wordt aangepast voor een evenement. Er is een CMS in ontwikkeling waarmee dit in de toekomst eenvoudig kan worden worden gedaan. Hiermee wordt het ook voor andere bedrijven mogelijk om een eigen versie van het tweede scherm te gebruiken.