[Den Haag] Ballinnn' en Streetkings pitches

Minor Crossmedia

De studenten van Inholland Den Haag hebben gisteren de eindpresentaties van de minor Crossmedia gehouden. De presentaties stonden in het teken van een crossmediale strategie voor de opdrachtgever About; concepts.

About; concepts heeft de opdrachten Streetkings en Ballinnn' bij de groepen neergelegd en hun uitgedaagd om met nieuwe creatieve concepten te komen.

Streetkings

Streetkings is een platform voor jonge dansers en straatvoetballers in Zaandam. Bekende helden van Streetkings zijn onder andere de dansleraren Juvat en Sedriq, die in So you think you can dance? wekelijks hun kunsten vertonen. De straatvoetballer Ed van Gils is het boegbeeld van Streetkings straatvoetbal.

De Haagse groepen hebben diepe indruk gemaakt op de opdrachtgever met een bijzonder goed uitgedachte strategie voor Streetkings.

Het enthousiasme waarmee de studenten hun boodschap overbrachten werkte inspirerend. Gedacht is bijvoorbeeld aan een mogelijkheid om de doelgroep filmpjes in te laten sturen die in een videoclip verwerkt zullen worden.

Ballinnn'

Ballinnn' is een online urban lifestyle magazine dat zich richt op hiphop- en R&B liefhebbers.

De opdrachtgever wil graag dat de website binnen drie jaar het grootste online magazine voor deze doelgroep wordt en unieke content leveren.

De groepen wisten te verrassen met ideeën als de "Ballinnn' box" en de actie "Baller van de Week". De Ballinnn' box is een nieuw item, deze doos zal gevuld worden met goodies en gadgets van verschillende sponsors. De doos zal verstopt worden ergens in Nederland en door hints via verschillende mediakanalen kan men deze doos winnen.

Communicatie

Tijdens de presentaties is gebruik gemaakt van de laatste technologieën op het gebied van communicatie. De opdrachtgever was helaas niet in staat om fysiek aanwezig te zijn doordat het openbaar vervoer stil lag door een bommelding op het station Amersfoort.

Door middel van een filmcamera, een Iphone en Skype is het toch mogelijk geweest voor de opdrachtgever om de presentaties live mee te maken.

De presentaties waren een succes; de opdrachtgever kan verder met deze concepten en denkt erover om deze te integreren in zijn huidige strategie!