Welkom op onze blogpagina! Op deze pagina kun je verschillende blogs vinden geschreven door GNR8 over nieuwe ontwikkelingen in de markt en project updates. Voor meer over achter de schermen tref je vooral op Facebook & Twitter.


 

[Amsterdam] Blog FIBER festival

Afgelopen zaterdag heeft GNR8 Amsterdam live verslaglegging gedaan van het FIBER Festival. Dit werd door de stichting FIBER georganiseerd in het Trouw gebouw te Amsterdam. Hier kwam een nieuwe generatie van creatieve artiesten, designers, DJ’s en VJ’s bij elkaar om er een groot spektakel van te maken. En dit allemaal in de vorm van een audio visueel festival dat maar liefst 15 uur duurde.

 

En GNR8 Amsterdam deed er live verslag van!

 

De dag begon vroeg want alle laatste puntjes moesten nog op de i gezet worden in het Trouwgebouw. Er werd nog met veel man gewerkt om alle laatste voorbereidingen af te krijgen zodat het om 2 uur ´s middags van start kon gaan. Ook moest alles voor de livestream van GNR8 aangesloten worden. Dit was de dag ervoor al getest en dus verliep het niet met al te veel problemen. Uiteindelijk werd er gestreamt van achter uit de zaal. Hierdoor was het zicht niet altijd optimaal maar doordat de kwaliteit van het geluid heel goed was kon er toch een duidelijk beeld van FIBER festival weergegeven worden.

Meteen nadat de deuren geopend waren begon de band Canvas met een leuk optreden. De hele middag waren er leuke activiteiten te bekijken en uit te voeren. Hier werd ook verlag van gedaan. Het hoogte punt van de middag was Monodeer, deze voerde een liveact uit met 2 gameboys waarop hij zijn eigen muziek geproduceerd had. Check de link voor deze muziek. Op het moment van zijn optreden schoot het aantal kijkers van de livestream ook fors omhoog.

 

De live stream deed het verder goed, soms met wat kleine technische probleempjes maar die waren altijd snel weer verholpen. De camara ploeg was het grootste deel van de dag druk bezig met sfeer beelden te schieten en verschillende mensen te interviewen die op FIBER stonden met hun ideeën en creatieve ontwerpen.

 

De dag programmering verliep goed en het was drukker dan de organisatie verwacht had. Om 8 uur was het dag programma over en voor GNR8 Amsterdam was het een geslaagde dag. Het nacht programma begon daarna waarbij top DJ’s en VJ’s er nog een geweldig feest van maakten samen met de bezoekers.

 

Van het optreden van Monodeer tot de workshops en tot aan de leuke gesprekstof bij Openhaard, Fiber Festival was een groot succes!