[GNR8] Touch Base - online web tv platform

GNR8 Amsterdam, het leerwerkbedrijf van de school of communication, media and music heeft het afgelopen jaar Touch Base ontwikkeld, het online web tv community platform voor studenten. 

De website is een communicatiemiddel voor INHolland exchange students om hun ervaringen te delen met thuisblijvers als studiegenoten, vrienden en familie. Daarnaast is het een platform voor oriëntreende studenten die willen gaan studeren in het buitenland. Op de website is informatie te vinden die ook op de internationalisering website staat. 

De exchange studenten die meedoen aan het project studeren aan opleidingen van Inholland. Voorals nog hebben we studenten benaderd van de locaties Haarlem en Diemen gebonden aan de opleiding Media en Entertainment Management en Communicatie. Het is in de toekomst de bedoeling dat alle exchange studenten (+/- 400 per half jaar) de kans krijgen mee te doen.

Van de studenten wordt een persoonlijk profiel aangemaakt waar zij zelfs blogs en foto's kunnen posten. Daarnaast vragen wij ze om hun ervaringen te filmen. Dit is gebonden aan het thema van de online uitzending. 

De uitzendingen van Touch Base vinden 2 wekelijks plaats op de website. Terwijl de ene student in New York zit, de andere in Barcelona, Nice of waar dan ook, ze komen in het zelfde scherm in de zelfde 'chat' box samen. In de GNR8 studio zit een host die het programma volgens een script presenteerd. In de uitzending worden de 2 min. 'experience movie' getoond en krijgen de studenten kans hun film toe te lichten.

Gezien het Internationale karakter gebeurd alles in het Engels. 

We selecteren de studenten op enthousiasme, toewijding en skills (goed communiseren en kunnen monteren) en niet op het land waar hij/zij een 1/2 jaar gaan studeren. We proberen natuurlijk variatie te organiseren, dus dat niet gelijktertijd 3 studenten uit Nice in dezelfde uitzending zitten. Daarbij is gebleken dat een minimum van 2 en maximum van 4 studenten per half jaar ons uitgangspunt is om het organisatorisch elke 2 weken rond te krijgen.

Neem eens een kijkje op www.touchbase-network.com

Touch Base