[Hudson400] Haarlemse studenten naar New York!

In de aanloop naar de Hudson 400 viering hebben de studenten van Haarlems leerbedrijf GNR8 samengewerkt met de New York State University New Paltz aan een project waarbij de huidige banden werden aangetrokken.

De New Paltz universiteit ligt direct aan de Hudson rivier, de rivier waar Henry Hudson 400 jaar geleden New York ontdekte in opdracht van de VOC. Lees meer over deze ontdekking hier en hier.

Hudson 400 jaar project

Studenten van GNR8 Haarlem en de ‘ New Harlemmers’ hebben gezamenlijk gewerkt aan een eigen invulling van het project. Op creatieve en innovatieve wijze is de band tussen New York State en Noord-Holland onder de aandacht gebracht.

Afgelopen maanden zijn er gezamenlijke live uitzending op het internet gemaakt. Tijdens deze uitzendingen hebben verschillende thema's centraal gestaan met als hoofdlijn creativiteit, ondernemerschap en innovatie. Beide studententeams hebben eigen beelden gemaakt en deze tijdens de live show aan elkaar laten zien. Door de live verbinding en mogelijkheden van online broadcast tool make.tv was het mogelijk elkaars beelden live te bespreken.

Ook is er een documentaire geproduceerd waarin de ontdekkingsreiziger Henry Hudson opnieuw tot leven komt. Dit vanuit het perspectief van jonge initiatiefrijke ondernemersgeest!

Nederlandse ondernemers in NY

Nederlandse innovatieve ondernemers die een kantoor hebben in NY zijn geinterviewd, over hun ondernemerschap en hoe zij hun Nederlanderschap ervaren in “the Big Apple”. 

Van 3 tot 9 september is er een groep van studenten in New York om de ontwikkelde producten te presenteren. Dit zal gebeuren in het gezelschap van de geinterviewde ondernemers. Naast het officiële programma zullen de studenten een aantal bedrijven bezoeken.

Met regelmaat zullen ze verslag doen van deze geweldige reis op www.gnr8.nl

 

Bekijk hier alle live-uitzendingen die door de beide studenten teams gemaakt zijn!