Netwerk023

Netwerk023 is het netwerk voor bedrijven in de media, reclame en internet met als bindende factor Haarlem. Het netwerk is geïnitieerd door Urbanology, Wazooky, Blutarsky en studentenbedrijf GNR8. Thuisbasis van het netwerk is de Internetsite: www.netwerk023.nl. Omdat enkel een online netwerk niet voldoende is wordt er om de twee maanden een netwerkborrel gegeven in de Lichtfabriek.Een van de belangrijkste reden van de oprichting het is gemis van een netwerk voor freelancers, ondernemers en studenten werkzaam in de creatieve industrie van Haarlem. Het Netwerk vult dit gat en biedt zowel online als offline de mogelijkheid dat creatieven elkaar ontmoeten.


Bezoek Netwerk023

 

Website

De Internetsite van het Netwerk023 is een onlinecommunity waar elke member zijn netwerk inzichtelijk maakt. Dit doen de leden door contacten aan hun profiel toe te voegen en door te participeren op het forum. Het sociale netwerk dat zich online ontplooit wordt zichtbaar gemaakt op de speciale Wieb site. De Wieb is de laatste ontwikkeling van GNR8 in samenwerking met de jonge ondernemer achter Orange Cows Interactive. Wieb staat voor Where Is Everybody en maakt lokale netwerken zoals Netwerk023 inzichtelijk door de bedrijven en de medewerkers op een kaart te projecteren. In de nabije toekomst zal het op de Netwerk023 website mogelijk zijn om aan te geven waar men luncht, uitgaat en welke evenementen worden bezocht.

Lancering

Begin oktober is de community live gegaan met 60 uitnodigingen naar directe relaties. twee weken later op 16 oktober was de eerste netwerkbijeenkomst in de lichtfabriek. Op dat moment waren er al 147 leden op de site en werd er gezellig geborrelt in de Lichtfabriek met 100 members. Tijdens deze bijeenkomst is officiële kickoff van het Netwerk023 gegeven door John Meulemans (Urbanology), Bas Hof (Wazooky), Peter Hoekstra (Blutarsky) en Karel Koch (GNR8).

Waarde voor bedrijfsleven

Het voordeel van dit netwerk voor de leden is de mogelijkheid tot laagdrempelig in contact treden met collega ondernemers uit de Industrie. Het netwerk biedt mogelijkheden tot kennisdeling en het starten van nieuwe initiatieven door clustering.

Waarde voor studenten

Het netwerk biedt voor studenten die starten in de creatieve industrie een goede startlocatie om in contact te treden met dé creatieve bedrijven. 

Zie alle Netwerk023 gerelateerde blog posts, KLIK