[Verslag] Netwerk023 workshop en presentatie van 25 november 2009

Het thema van deze netwerkbijeenkomst stond in het teken van media en entertainment. Hoe maak je goede commercials en hoe bind je je doelgroep als tv zender vandaag de dag? Deze vragen werden door middel van een workshop en een presentatie beantwoord. Daarnaast was er ruime gelegenheid de elkaar te spreken onder het genot van een drankje in het Patronaat café.

Hieronder volgt een kort verslag.

Workshop SkyRadio

Karel Scheerder en Dennis Kuzee van SkyRadio gaven een inspirerende workshop die over hoe een goede radiocommercial in elkaar steekt. Aan de hand van duidelijke voorbeelden werden diverse do’s en dont’s uitgelegd.

De deelnemers werden op een gegeven moment in groepjes gedeeld en moesten na een briefing allen met een creatief concept komen. Zodoende werd snel helder welke valkuilen er zijn bij het maken van een radiocommercial. Tenslotte passeerden er nog vele tips en trends de revue waarna de workshop tot een einde kwam.

Presentatie Discovery Networks Benelux

Met aan de zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen we Discovery Channel dé mannelijkste zender van Nederland noemen. Dat kan ook niet anders met ruige programma’s als Stormchasers, I shouldn’t be alive en Mythbusters.

Eli Lejeune vertelde over de social media strategie die Discovery Channel hanteert om de doelgroep te binden en in beweging te brengen. Hierbij worden de kijkers ingezet om samen content te leveren en bijvoorbeeld eigen afleveringen te maken.

Aan de hand van een aantal boeiende praktijkcases illustreerde hij zijn verhaal. Als laatste vertelde Eli nog over een aantal nieuwe initiatieven die we kunnen verwachten van Discovery voordat de borrel begon.

Woensdag 13 januari: Netwerk023 nieuwjaarsborrel

Zet 13 januari maar vast in je agenda, want dan is het tijd voor een spetterende nieuwjaarsborrel. Onder het genot van een glaasje bubbels vieren we graag met jou het nieuwe jaar en verwelkomen we het 1000-ste lid van ons netwerk. Er wordt voor deze datum een speciaal programma georganiseerd waarover we in december meer kunnen vertellen. Zet 13 januari in ieder geval alvast in je agenda want deze bijeenkomst mag je natuurlijk niet missen!

 

Meld je alvast gratis aan!